Matsuhisa Athens | Astir Palace Resort

Matsuhisa Athens βουλιαγμένη
Είσοδος: 
Βαθμολογία: 
Average: 5 (1 vote)

Στην ειδυλλιακή τοποθεσία του σαγηνευτικού και πολυτελέστατου Astir Palace, σε μία βεράντα που υψώνεται πάνω στην θάλασσα, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα εστιατόρια ύμνος στην ιαπωνική κουζίνα, το Matsuhisa Athens. Ο εγκεκριμένος και πολυβραβευμένος chef Nobu Μatsuhisa, έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ένα πολυτελές εστιατόριο μέσα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, με κομψό και elegant ύφος, και εξαιρετικής ποιότητας φαγητό. Αποτελεί το δεύτερο στην Ελλάδα εστιατόριο του γνωστού σεφ, αφού το πρώτο του εδρεύει στην Μύκονο, με τεράστια επιτυχία. Ο ίδιος, είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο στον κόσμο της γαστρονομίας, αφού διαθέτει εστιατόρια, σε όλη την υφήλιο, από το Λονδίνο μέχρι το Τόκυο, έχοντας ένα πολύ προσωπικό ύφος, συνδυάζοντας το fusion ιαπωνικό ύφος και κουλτούρα, με έντονες περουβιανές επιρροές.

Το Matsuhisa Athens,προσφέρει φαγητό επάξιο της φήμης του πολυβραβευμένου σεφ του. Είναι ένα μαγαζί που χαρακτηρίζεται για την κομψότητα του, αλλά και την γήινη ατμόσφαιρα του μέσω του ξύλου και των ζεστών μπεζ αποχρώσεων του. Με άνετα καθίσματα, και εξαιρετικά εξωτερικά τραπέζια, δημιουργούν την καλύτερη ατμόσφαιρα, για να απολαύσεις το μοναδικής αισθητικής και ποιότητας φαγητό του. Η κάβα του είναι κάτι εξίσου μαγευτικό, αφού το ζεστό γλυκόπιοτο σάκε του, κερδίζει όλες τις εντυπώσεις. Εξαιρετική πρόταση είναι και το whiskey cappuccino του Matsuhisa, με καφέ brule, συνδυαζόμενο με κακάο, παγωμένο γάλα και αφρό από whisky suntory.

Το φαγητό όμως εδώ, το καλό ποιοτικό φαγητό, είναι πραγματικά αυτό που αξίζει κανείς να δοκιμάσει σε μια βόλτα του στα Νότια Προάστια. Το sushi του Μatsuhisa Athens, είναι η ιδανικότερη επιλογή για να ξεκινήσεις το γεύμα σου, καθώς είναι αποτέλεσμα ποιοτικών υλικών, πρωτοτυπίας και φαντασίας, που απογειώνουν γευστικά όλους τους ουρανίσκους. Τα πιάτα που οφείλει κανείς να δοκιμάσει στο συγκεκριμένο μαγαζί είναι οπωσδήποτε το shiromi usu kuri, το οποίο είναι λευκό ψάρι με σάλτσα ponzu, αλλά και η σαλάτα με baby σπανάκι, ξηρό κόκκινο miso και λάδι τρούφας. To πιο διάσημο όμως πιάτο του Matsuhisa Athens, είναι αναμφίβολα ο black cod με yusu miso, ο φημισμένος μαύρος μπακαλιάρος που μαρινάρεται για τρεις ημέρες σε λευκό miso πριν ψηθεί σε robata grill. Η παρουσίαση του είναι κάτι το φαντασμαγορικό, αφού σερβίρεται επάνω σε φύλλο μπανάνας και συνοδεύεται από κομμένα μπαστουνάκια ginger. Στα ζεστά πιάτα, αξίζει κανείς να δοκιμάσει το χταπόδι στον ξυλόφουρνο με μανιτάρια, και σχοινόπρασο, καθώς και λαβράκι με πούδρα miso και ελαιόλαδο.

Η παλέτα των γεύσεων απογειώνεται και γίνεται ακόμα πιο αισθαντική με τα επιδόρπια του να δημιουργούν μία γευστική έκρηξη στον ουρανίσκο, με το φοντάν με παγωτό πράσινου τσαγιού, και τσιζ κέικ με σορμπέ μανταρίνι, να μαγνητίζουν όλες τις αισθήσεις. Στο Matsuhisa Athens, έχεις την ευκαιρία να καθίσεις στο μοναδικό μπαλκόνι του, έχοντας την απόλυτη καλοκαιρινή αίσθηση, και να γευτείς τον μαγικό συνδυασμό γεύσεων που κινούνται στην φιλοσοφία της ιαπωνικής κουλτούρας, με έντονες διεθνείς επιρροές.